Studio moeder & kind biedt een zwangerschapscursus ochtend aan met partner en een zwangerschapscursus Bevallen in Eigen Regie in Rosmalen en Den Bosch.

Zwangerschapscursus ochtend met partner

Tijdens deze cursusochtend leer je samen hoe jouw partner jou tijdens de bevalling kan ondersteunen. Je ontvangt tips en bevalhoudingen per fase, (massage) technieken die jouw partner kan inzetten tijdens de bevalling. Tevens wordt de rol van de partner belicht. Een praktische ochtend waarbij samen voorop staat!

Praktisch

€ 60,- per stel, deelname gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen.

Zie ook de agenda voor de geplande data in voorjaar 2023.

Inclusief presentatie cursusochtend.

 Meld je snel aan voor de volgende partnerbijeenkomst via het contactformulier.

Holistische zwangerschapscursus Bevallen in Eigen Regie

Wil je samen met je partner je bewust voorbereiden op een holistische bevalling die past bij jou en waar jij je veilig voelt (thuis in bad of in het ziekenhuis)?

Kies dan voor de cursus Bevallen in Eigen Regie. Of je zwanger bent van je eerste kindje of juist van je tweede of derde en je deze bevalling juist meer in Eigen Regie wil ervaren.

Deze zwangerschapscursus is iets voor jou als je jouw eigen kracht wilt ervaren en de regie wilt houden. Je bent op zoek naar de mogelijkheden en informatie waar jezelf allemaal over kan beslissen (informed consent) tijdens de bevalling. Tijdens de cursus leer je hoe je op een meer holistische wijze op de bevalling en kraamtijd kan voorbereiden zodat ook jij als vrouw gezien en gehoord wordt. 

Tijdens drie avonden, waarvan 2 met partner en 1 met vrouwen alleen komt het volgende aan bod;

Je ontdekt wat jij en je partner belangrijk vinden rondom de bevalling en je wilt dit zo bewust mogelijk doen met als doel je kindje gezond ter wereld te brengen.

Welke keuzes jezelf kan maken rondom je bevalling ( informed consent en omgevings-factoren in het ziekenhuis waar je zelf over kan beslissen).

Je oefent samen met je partner hoe je diep kan ontspannen en wat daar voor nodig is om in overgave te komen. Inclusief oefeningen voor huis.

Je leert hoe om te gaan met sensaties en pijn in het lichaam en wordt je bewust van je eigen lichaam.

Verschillende ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling.

 Uitleg en holistische tips over de kraamtijd voor jou en je baby (met recepten).

Hoe je jouw geboorteplan schrijft zodat je wensen op papier staan.

Hechtingsplan zodat je op een bewuste manier leert omgaan met hechting tussen jou en je baby.

Iedere zwangerschap en ook iedere bevalling is anders. Na de zwangerschapscursus heb je genoeg vertrouwen in je bevalling om samen met je partner je kindje ter wereld te brengen, ook al weet je niet hoe de bevalling precies zal verlopen. Vertrouwen, overgave, kracht en zachtheid zijn de sleutelwoorden.

Praktisch

€ 155,- voor alle drie de bijeenkomsten.  Privé cursus kost € 175,- en is aan huis (ochtend / middag of avond).

Zie ook tarieven en voorwaarden.

Inclusief hand-outs met thuis opdrachten en tips per avond, mp3 ademhalingsoefeningen en de presentaties.

Inclusief voorbeeld van een geboorteplan met adviezen voor thuisgeboorte, poliklinische ziekenhuisbevalling, medische ziekenhuisbevalling en keizersnede.

 

Bevallen is vertrouwen op je eigen lichaam

 

Ik heb erg veel gehad aan je tips tijdens de cursus, zowel voor het geboorteplan als tijdens de bevalling. Ik heb het idee dat ik daardoor beter kon communiceren over wat ik wilde, zelfs toen het zwaar werd. Bedankt daarvoor nog!

– Susanne –

We hebben de cursus als erg leerzaam en prettig ervaren. Hele fijne, persoonlijke aanpak en leuk dat het zo kleinschalig was. Ook fijn om na elke les de lesstof en ‘huiswerk’ zoals ademhalingsoefeningen digitaal te ontvangen en alles nog eens rustig door te lezen. Mijn vriend was van tevoren wat sceptisch, maar vond juist het contact maken met ons kindje een heel fijn onderdeel. De cursus heeft ons vertrouwen gegeven, we weten nu goed welke keuzes we hebben en we kijken nu echt uit naar de bevalling.

– Valerie –