Studio moeder & kind biedt een praktische zwangerschapscursus aan met partner en een masterclass Sensaties en Eigen Regie in Rosmalen en Den Bosch.

Praktische cursus Samen Bevallen met partner

Tijdens deze praktische en laagdrempelige cursus leer je samen hoe jouw partner jou tijdens de bevalling kan ondersteunen. Je ontvangt tips en bevalhoudingen per fase, (massage) technieken die jouw partner kan inzetten tijdens de bevalling. Tevens wordt de rol van de partner belicht.

Praktisch

€ 65,- per stel, deelname gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen.

Data najaar 2024: zaterdagochtend 28 september van 9.30 uur tot +/- 11.00 uur, dinsdagavond 22 oktober van 19.30 uur tot +/- 21.00 uur, vrijdagavond 22 november van 19.30 uur tot +/- 21.00 uur.

Inclusief presentatie en samenvatting

Aanmelden kan direct online via momoyoga, of vul het contactformulier in.

Cursus Eigen Regie en omgaan met sensaties

Tijdens deze cursus leer je hoe om te gaan met sensaties, hoe je je eigen kracht kan ervaren en Eigen Regie wil houden, ook als het anders loopt. Een fijne cursus om in je verlof te doen met gelijkgestemde vrouwen.

We gaan ervaren hoe ons pijnlichaam werkt en wat we zelf kunnen doen om met sensaties om te gaan.

Inclusief oefeningen en opdrachten voor thuis om samen te doen met je partner.

Praktisch

€ 45,- deelname gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Data najaar 2024: volgt

Inclusief presentatie, oefeningen en opdrachten voor thuis

Aanmelden kan direct online via momoyoga, of vul het contactformulier in.

Privé Zwangerschapscursus Bevallen in Eigen Regie

Wil je samen met je partner je bewust voorbereiden op een bevalling die past bij jou en waar jij je veilig voelt (thuis of in het ziekenhuis)?

Tijdens de cursus leer je hoe je op een holistische wijze de bevalling en kraamtijd tegemoet kan gaan zodat ook jij als vrouw gezien en gehoord wordt. 

Je ontdekt wat jij en je partner belangrijk vinden rondom de bevalling en je wilt dit zo bewust mogelijk doen met als doel je kindje gezond ter wereld te brengen.

Welke keuzes jezelf kan maken rondom je bevalling ( informed consent en omgevings-factoren in het ziekenhuis waar je zelf over kan beslissen).

Je oefent samen met je partner hoe je diep kan ontspannen en wat daar voor nodig is om in overgave te komen. Inclusief oefeningen voor huis.

Je leert hoe om te gaan met sensaties en pijn in het lichaam en wordt je bewust van je eigen lichaam.

Verschillende ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling.

 Uitleg en holistische tips over de kraamtijd voor jou en je baby (met recepten).

Hoe je jouw geboorteplan schrijft zodat je wensen op papier staan.

Hechtingsplan zodat je op een bewuste manier leert omgaan met hechting tussen jou en je baby.

Iedere zwangerschap en ook iedere bevalling is anders. Na de zwangerschapscursus heb je genoeg vertrouwen in je bevalling om samen met je partner je kindje ter wereld te brengen, ook al weet je niet hoe de bevalling precies zal verlopen. Vertrouwen, overgave, kracht en zachtheid zijn de sleutelwoorden.

Praktisch

Privé cursus kost € 175,- en is aan huis (ochtend / middag of avond). Data najaar 2024 in overleg. Graag het contactformulier invullen.

Zie ook tarieven en voorwaarden.

Inclusief hand-outs met thuis opdrachten en tips per avond, mp3 ademhalingsoefeningen en de presentaties.

Inclusief voorbeeld van een geboorteplan met adviezen voor thuisgeboorte, poliklinische ziekenhuisbevalling, medische ziekenhuisbevalling en keizersnede.

 

Bevallen is vertrouwen op je eigen lichaam

 

Ik heb erg veel gehad aan je tips tijdens de cursus, zowel voor het geboorteplan als tijdens de bevalling. Ik heb het idee dat ik daardoor beter kon communiceren over wat ik wilde, zelfs toen het zwaar werd. Bedankt daarvoor nog!

– Susanne –

We hebben de cursus als erg leerzaam en prettig ervaren. Hele fijne, persoonlijke aanpak en leuk dat het zo kleinschalig was. Ook fijn om na elke les de lesstof en ‘huiswerk’ zoals ademhalingsoefeningen digitaal te ontvangen en alles nog eens rustig door te lezen. Mijn vriend was van tevoren wat sceptisch, maar vond juist het contact maken met ons kindje een heel fijn onderdeel. De cursus heeft ons vertrouwen gegeven, we weten nu goed welke keuzes we hebben en we kijken nu echt uit naar de bevalling.

– Valerie –