De zwangerschapscursus die plaats vindt in Rosmalen en Berlicum is iets voor jou als je zwanger bent van je eerste kindje en je samen met je partner je bewust wil voorbereiden op de bevalling die past bij jou en waar jij je veilig voelt (in het ziekenhuis of thuis).

Het kan ook zijn dat je zwanger bent van je tweede of derde kindje en je deze bevalling juist anders wil doen. De zwangerschapscursus is iets voor jou als je in je eigen kracht wilt blijven en de regie wilt houden. Je bent op zoek naar de mogelijkheden en informatie waar jezelf allemaal over kan beslissen (informed consent).

 Check de agenda voor nieuwe data.

Tijdens drie avonden komt het volgende aan bod;

Je ontdekt wat jij en je partner belangrijk vinden rondom de bevalling en je wilt dit zo bewust mogelijk doen met als doel je kindje gezond ter wereld te brengen.

Welke keuzes jezelf kan maken rondom je bevalling (wel/geen pijnbestrijding, bevalhoudingen, informed consent en omgevingsfactoren in het ziekenhuis waar je zelf over kan beslissen).

De werking van oxytocine tijdens de bevalling.

Je oefent samen met je partner hoe je diep kan ontspannen en wat daar voor nodig is om in overgave te komen. Inclusief oefeningen voor thuis.

De drie fases van de bevalling aan de hand van de Birth Atlas.

Verschillende ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling.

 Uitleg en tips over de kraamtijd en wat je kan verwachten.

Hoe je jouw geboorteplan schrijft zodat je wensen op papier staan.

Iedere zwangerschap en ook iedere bevalling is anders. Na de zwangerschapscursus heb je genoeg vertrouwen in je bevalling om samen met je partner je kindje ter wereld te brengen, ook al weet je niet hoe de bevalling precies zal verlopen. Vertrouwen, overgave, kracht en zachtheid zijn de sleutelwoorden.

In de zwangerschapscursus geef ik les vanuit wederzijds vertrouwen. Ik ga er van uit dat jij en je eventuele partner er voor open staan om jouw bevalling op die manier vorm te geven die bij jou/jullie past. Het is jouw bevalling!

Praktisch

 

€ 135,- voor alle drie de avonden of los te volgen (40 euro per avond en 55 euro voor avond met partner).

Zie ook tarieven en voorwaarden.

Inclusief hand-outs met opdrachten en tips per avond, mp3 ademhalingsoefeningen en de presentaties.

Inclusief voorbeeld van een geboorteplan met adviezen voor thuisgeboorte, poliklinische ziekenhuisbevalling, medische ziekenhuisbevalling en keizersnede.

Wil je geen cursus van 3 avonden maar ben je wel geïnteresseerd in een persoonlijke sessie waar we dieper in kunnen gaan op jouw bevalling neem dan contact met op.

  Bevallen is vertrouwen op je eigen lichaam   

Ik heb erg veel gehad aan je tips tijdens de cursus, zowel voor het geboorteplan als tijdens de bevalling. Ik heb het idee dat ik daardoor beter kon communiceren over wat ik wilde, zelfs toen het zwaar werd. Bedankt daarvoor nog!

– Susanne –

We hebben de cursus als erg leerzaam en prettig ervaren. Hele fijne, persoonlijke aanpak en leuk dat het zo kleinschalig was. Ook fijn om na elke les de lesstof en ‘huiswerk’ zoals ademhalingsoefeningen digitaal te ontvangen en alles nog eens rustig door te lezen. Mijn vriend was van tevoren wat sceptisch, maar vond juist het contact maken met ons kindje een heel fijn onderdeel. De cursus heeft ons vertrouwen gegeven, we weten nu goed welke keuzes we hebben en we kijken nu echt uit naar de bevalling.

– Valerie –