Zwangerschapsyoga is een wekelijks moment voor jezelf en je kindje. Het helpt je om te ontspannen in je zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling. De lessen worden gegeven in Rosmalen.

Iedere les bestaat uit:

  Yoga oefeningen.

  Ademhalingsoefeningen voor tijdens de zwangerschap en bevalling.

  Aandacht voor je veranderende lichaam.

  Bewust contact maken met je kind.

  Een onderwerp dat je helpt om je voor te bereiden op de bevalling (bv. de verschillende stadia van de bevalling, hoe om te gaan met sensaties in je lichaam als pijn).

  Een kopje thee drinken na afloop en verbinding met zwangere vrouwen.

Zwangerschapsyoga bestaat uit een lessenreeks van 10 lessen met thema’s als ontspanning, adem, vertrouwen en kracht.

In een les zwangerschapsyoga is er ook aandacht voor specifieke lichamelijke zwangerschapsklachten en wat je kan doen om deze te verlichten, bijvoorbeeld bij bandenpijn, pijn in de onderrug of het bekken, kramp,  vasthouden van vocht en obstipatie.

Praktisch

  Je hoeft geen yoga ervaring te hebben.

  Je kan vanaf 14 – 16 weken instromen en meedoen tot vlak voor de geboorte.

  Een proefles kost € 13. Als je besluit om door te gaan is dit meteen de eerste les op je strippenkaart.

  Lessen vinden op donderdagavond plaats bij Fysiotherapie Scholten in Rosmalen, om 19 uur en 20.30 uur.

Kosten

  € 67,50 voor een 5-rittenkaart (€ 13,50 per les, 8 weken geldig)

  € 127 voor een 10-rittenkaart (€ 12,70 per les, 13 weken geldig)

  Zie ook tarieven en de voorwaarden

 

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de zwangerschapsyoga of cursus. Vraag dit zelf na bij je zorgverzekeraar.

Aandacht Ontspanning Contact

.

Betty ervaar ik als een liefdevolle vrouw die vanuit haar hart en persoonlijke aandacht mij bewust maakt van mijn lichaam, mijn gevoelens, mijn gedachten en gewaarwordingen. Door haar fijne begeleiding, stem en (ademhalings-) oefeningen     heb ik geleerd om meer aandacht te hebben           voor  wat er in mij op dat moment is. 

– Linda – 

Met mij gaat alles goed. Ik heb zoveel baat gehad van de lessen bij de bevalling. Ik kreeg meerdere malen het compliment dat ik het zo goed aan het weg puffen was en heb uiteindelijk geen pijnstilling nodig gehad daardoor, heel fijn!! 

 – Marle –

Ik wil je heel erg bedanken voor alle yogalessen van de afgelopen maanden, ze hebben me absoluut geholpen om de zwangerschap zo ontspannen mogelijk door te komen en ben ervan overtuigd dat dat bijgedragen heeft aan het verloop van mijn bevalling.

 – Marieke –

De yogalessen voelen als een fijn moment voor mezelf, mijn baby en de voorbereiding op de bevalling. Je lichaam blijft er soepel van en je geest wordt er rustig van. Ook geeft Betty fijne achtergrond info over de werking van je lichaam       rondom de bevalling. Ze geeft tips en fijne adem-    halingsoefeningen. En de thee na afloop is ook         nog eens heerlijk! 

– Diliana –

Ik wil je bedanken voor de fijne yogalessen.            De informatie over de bevalling en de oefeningen hebben me erg geholpen tijdens de bevalling. Vooral de ademhalingsoefeningen zorgden ervoor dat ik de weeën goed kon opvangen. Heel fijn! 

– Bo –